Clubhistorie, meer dan 20 jaar catten
Er is een aanzet gemaakt voor de geschiedschrijving van onze club. Met dank aan de geschiedschrijvers Hans Ewoud en Marianne, en Tony , ook voor fotografische ondersteuning !
Een (club) geschiedenis is natuurlijk nooit af. Foto's moeten het verhaal nog verder omlijsten. Aanvullende verhalen en anekdotes maken het steeds completer. Medewerking van leden met inspiratie is derhalve altijd van harte welkom. Dat kan van alles zijn, echter wel gedateerd. Ik zal dan proberen om het zo veel mogelijk op te nemen. De strekking en de stijl van je info doet er niet toe. Dat maak ik wel in orde, terwijl ik het naadloos zal laten aansluiten. Uiteraard zijn foto’s uit die tijd van harte welkom, liefst gescand en dus digitaal aan te leveren. Behoor je tot de krasse oude knarren, dan ook uit die tijd juist graag gegevens en foto's. Je contact:
  emil.schmitz@casema.nl

Clubhistorie in ruim bestek Klik hier
<”Catclub Bru is een gezelligheidsvereniging voor catzeilers, organiseert eigen clubwedstrijden en heeft elk jaar in mei de Grevelingen Cat Regatta als open wedstrijd">

Zo staat dit zeer kort in de ‘coulissen’ van de website www.catclubbru.nl. De door Google gevraagde ‘korte omschrijving’ ter begeleiding van metatags of zoekwoorden, waarmee de catclub op internet gevonden kan worden. Een eigentijdse, bijna koele benadering die de werkelijkheid nauwelijks weerspiegelt. Hetgeen onderstaand verder uit de doeken wordt gedaan. Catamaranclub Bruinisse is gevestigd op haar derde locatie. Begonnen met zo’n 5 cats biedt onze catclub anno 2006 ambiance voor zo’n 60-tal boten. Plus een behoorlijk aantal fokkenmaatleden. Hoewel dit jaar het derde Lustrum van de club is duurt de ontwikkeling daarheen al zo’n ruim twintig jaar. Twee groepen van enthousiastelingen staken hun koppen bij elkaar en vormden één geheel. ‘Twee zielen’ en één gedachte.

Om site en pagina niet onmiddellijk te overladen met een geschiedenis van enige lengte is het verhaal in pdf gezet hetgeen je kunt oproepen: Klik hier . Uitprinten is daar dus tevens mogelijk.
(algemene verantwoording foto's: edwin durinck, henk spijker, tony van oversteeg, rinus dobber, emil schmitz, ................)

Clubhistorie in kort bestek
Dankzij de bewaarlust van Dick Nederlof en het vertrek van Edwin Durinck is er een ‘archief’ over de catclub Bru boven water gekomen. Bij elkaar vergaard en geschreven met/voor een glimlach. Aangezien deze notities van een geheel andere orde zijn zijn ze niet opgenomen in de clubhistorie in lang bestek. Klik hier

Clubhistorie per kwartaaluitgave Brunieuws
Wilt je nog dieper graven en de precieze details opduikelen in het archief van Dick Nederlof ? Marc Woudenberg heeft ze gescanned. Als proef is de pdf van 1992-1 (meer dan 15 jaar geleden dus) hier online gezet voor de echte smulpapen. Bladeren maar en wellicht genieten. En vertel

emil.schmitz@casema.nl
  wat je ervan vindt en of we er mee door moeten gaan.

Historisch document over de Grevelingen
Marc Woudenberg heeft een document boven water getild uit 1985. Een brochure over de Grevelingen waarbij ook afbeeldingen zijn meegenomen van dat deel van de Grevelingen waar onze locatie zich tegenwoordig bevindt.
De moeite waard.
Klik hier

(foto toni van oversteeg)

(foto google earth)