Clubinformatie

 

Clubinformatie Catamaranvereniging Bru

Na de eerste informatie op de startpagina geeft deze pagina verdere relevante informatie over onze catclub. Het geeft een eerste indruk van het reilen en zeilen. En biedt je de gelegenheid om met de leden van onze club in contact te treden.


Routebeschrijving

Adresgegevens: Strandweg 9, 4311 NL Bruinisse


Wat een lid moet weten:

1.      Neem kennis van de statuten en huishoudelijk reglement. Die staan onder tab CCB bij              "Statuten en Regelementen"

2.      Laat als je de club verlaat niets achter in koelkast of kleedruimte

3.      Doe de slagboom altijd omlaag als je naar binnen en naar buiten rijdt

4.      Parkeren alleen  toegestaan achter club gebouw niet langs het toegangspad.

5.      Auto’s zo kort mogelijk op terrein of aan de waterkant, i.v.m. lekkage van olie , denk aan onze schoon grond verklaring.

6.      Laat niets achter op het terrein, b.v. stukjes tape e.d. gooi in de container.

7.      Container beschikbaar van 1 april t/m 1november.

8.      Van 1 nov. t/m 1april alle vuil zelf meenemen!!!!!!!

9.      Eigen ligplaats zelf onderhouden en maaien.

10.  Boot moet aan 3 ingegraven banden vast liggen.

11.  Na 1 november mag de mast van de boot i.v.m. stormen.

12.  Na 1 april mag de mast er weer op.

13.  Boot moet verzekerd zijn.

14.  Er kan koffie of thee worden gezet. Wel zelf opruimen.

15.  Zorg dat toiletten schoon blijven. Heb je een ongelukje of is een van de kinderen geweest ruim het op en maak het zelf schoon. Wij hebben geen schoonmakers in dienst.

16.  Douches kunnen niet meer gebruikt worden.

17.  Laat kinderen en honden niet graven op het strand, want dat is vervelend voor in en uit het water halen van de boten.

18.  Graven in het zand alleen aan de uiteinden van de haven

19.  Honden altijd aan de lijn en uitwerpselen graag verwijderen.

20.  Hek altijd op slot als je de laatste bent die het terrein verlaat. Doe ook de deuren dicht en leg de kussens binnen.

21.   Als de vuilniszak vol is , doe hem in de container.

22.  Eventuele bijboot , surfplank of kano mogen niet groter zijn dan 4 m en dient verzekerd te zijn.

23.  In de container geen AUTOBANDEN of TUINVUIL werpen !!!!!

24.   Als in de winter het water eraf is, dan nooit het toilet gebruiken, omdat wij er zout in doen tegen het bevriezen. Verder gaat het erg stinken.

25.  Op het middenterrein passen geen trailers.

26.   Geen spullen aan het hek vastmaken; het hek moet vrij blijven.

EHBO

Hoewel de ervaringen leren dat ambulances vrij vlug ter plekke zijn is het verleden geen enkele garantie voor de toekomst.


Blue Area

Wat is Blue Area, waarom gebruikt en waarom in het Engels ?  Om een fenomeen op een opvallende en moderne wijze onder de aandacht te brengen. Sedert de serieuze start met weerverwachtingsmodellen is gebleken dat de Grevelingen en haar directe omgeving  nagenoeg het meeste aantal zonuren heeft van Nederland en vrijwel de laagste neerslag. De Koninklijke Luchtmacht is al vele jaren daarvan uiteraard op de hoogte en noemt zon gebied een Blue Area. En wind ? We zitten redelijk dicht bij de kust. Dus we hebben meestal méér dan de gemiddelde windkracht in Nederland te verwachten. En van deze fenomenen profiteert de CatClubBru ten volle mee. Een relatie leggen tussen het weer in uw eigen woonomgeving, pakweg 40 tot 100 kilometer verder, levert als u thuis blijft, meestal teleurstelling op, vaak zonder dat u er zelfs weet van krijgt. Dus gewoon komen. Behalve het prima weer is er uiteraard veel meer te doen op en langs de Grevelingen. Zeil naar Links/Grevelingen . En in die bijna goudgerande omstandigheden vinden onze clubactiviteiten plaats. 


Clubwedstrijden:

Ieder jaar worden er om de week wedstrijden in clubverband georganiseerd. Prima om je vaardigheden te toetsen en te vergroten. Je zeilkunsten te verbeteren. En als winnaar uit de bus te komen. Aan het einde van het seizoen staat een bokaal en prijsjes te wachten voor de allerbesten en de andere deelnemers. Lees meer hierover op de pagina: clubwedstrijden


Grevelingen Toertocht

Na de zomervakanties wordt elk jaar een leuke toertocht georganiseerd. Die is voor iedereen toegankelijk. De Grevelingen ( ca. 30 km lang en 4 - 8 km breed) wordt dan alomvattend bezeild. Na afloop een BBQ op het clubterrein. In 2018 ging de toertocht helaas niet door omdat er geen wind was maar de BBQ was weer een groot succes!