Clubinformatie

 

Clubinformatie Catamaranvereniging Bru

Na de eerste informatie op de startpagina geeft deze pagina verdere relevante informatie over onze catclub. Het geeft een eerste indruk van het reilen en zeilen. En biedt je de gelegenheid om met de leden van onze club in contact te treden.


Routebeschrijving

Adresgegevens: Strandweg 9, 4311 NL Bruinisse


Wat een lid moet weten

1.   Neem kennis van de statuten en het huishoudelijk reglement. Die staan onder tab CCB bij Statuten en Reglementen.

2.  Laat als je de club verlaat niets achter in de koelkast.

3.  Doe de slagboom altijd omlaag als je naar binnen en naar buiten rijdt.

4.  Parkeren alleen toegestaan achter clubgebouw , niet langs toegangspad.

5.  Auto’s zo kort mogelijk op het terrein of aan de waterkant, i.v.m. olielekkage, denk aan onze schoongrondverklaring.

6.  Laat niets achter op het terrein, b.v. stukjes tape e.d. gooi in de container.

7.  Container is beschikbaar van 1 april t/m 1 november. Neem buiten deze tijd vuil zelf mee. Container is alleen voor HUISVUIL EN KLEINE VOORWERPEN. Er mogen geen AUTOBANDEN, PUIN , TUINVUIL EN GROTE VOORWERPEN in.

8. Als vuilniszak vol is doe hem in de container.

9. Eigen ligplaats zelf onderhouden en maaien. Worteldoek leggen is niet toegestaan.

10. Boot moet aan 3 ingegraven banden vastliggen.

11. Mast er na 1 nov . afhalen is verstandig i.v.m. stormen.

12. Boot moet verzekerd zijn.

13. Er kan koffie en thee gezet worden. Wel alles zelf opruimen.

14. Zorg dat toiletten schoon blijven. Heb je een ongelukje of je kinderen graag zelf opruimen. Schoonmaker komt 1x in de 14 dagen!

15. Laat kinderen en honden niet graven, want dat is vervelend voor het in en uit het water halen van de catamarans.

16. Honden altijd aan de LIJN en uitwerpselen opruimen.

17. Als je de laatste bent: Alle hekken op slot doen, kussens binnen leggen ,deuren sluiten en de slagboom afsluiten met het slot. 

18. Een bijboot, surfplank of kano mogen niet groter dan 4 m en verzekerd zijn.

19. Als in de winter het water eraf is niet het toilet gebruiken, omdat wij er zout in doen tegen het  bevriezen. Verder gaat het stinken.

20. Op het middenterrein mogen geen trailers. Deze plaatsen zijn voor Cats zonder trailer.

21. Aan het hek mogen geen spullen vastgemaakt worden, het hek moet vrij blijven. 

22. Gooi tuinvuil in het bos . Graag een beetje uit het zicht, maar niet naast de container.  Staat niet erg fraai.

 Als we ons aan deze regels houden blijft het een mooi terrein en een club waar we trots op kunnen zijn.

 

EHBO

Hoewel de ervaringen leren dat ambulances vrij vlug ter plekke zijn is het verleden geen enkele garantie voor de toekomst.


Blue Area

Wat is Blue Area, waarom gebruikt en waarom in het Engels ?  Om een fenomeen op een opvallende en moderne wijze onder de aandacht te brengen. Sedert de serieuze start met weerverwachtingsmodellen is gebleken dat de Grevelingen en haar directe omgeving  nagenoeg het meeste aantal zonuren heeft van Nederland en vrijwel de laagste neerslag. De Koninklijke Luchtmacht is al vele jaren daarvan uiteraard op de hoogte en noemt zon gebied een Blue Area. En wind ? We zitten redelijk dicht bij de kust. Dus we hebben meestal méér dan de gemiddelde windkracht in Nederland te verwachten. En van deze fenomenen profiteert de CatClubBru ten volle mee. Een relatie leggen tussen het weer in uw eigen woonomgeving, pakweg 40 tot 100 kilometer verder, levert als u thuis blijft, meestal teleurstelling op, vaak zonder dat u er zelfs weet van krijgt. Dus gewoon komen. Behalve het prima weer is er uiteraard veel meer te doen op en langs de Grevelingen. Zeil naar Links/Grevelingen . En in die bijna goudgerande omstandigheden vinden onze clubactiviteiten plaats. 


Clubwedstrijden:

Ieder jaar worden er om de week wedstrijden in clubverband georganiseerd. Prima om je vaardigheden te toetsen en te vergroten. Je zeilkunsten te verbeteren. En als winnaar uit de bus te komen. Aan het einde van het seizoen staat een bokaal en prijsjes te wachten voor de allerbesten en de andere deelnemers. Lees meer hierover op de pagina: clubwedstrijden


Grevelingen Toertocht

Na de zomervakanties wordt elk jaar een leuke toertocht georganiseerd. Die is voor iedereen toegankelijk. De Grevelingen ( ca. 30 km lang en 4 - 8 km breed) wordt dan alomvattend bezeild. Na afloop een BBQ op het clubterrein. In 2018 ging de toertocht helaas niet door omdat er geen wind was maar de BBQ was weer een groot succes!